Sharp LC-70LE835E 3D QUATTRON LED TV
Akcis r: 1.099.990 Ft
Rgi r: 1.499.900 Ft

Dali Phantom H-80
r: 99.995 Ft

Dali Phantom E-80
r: 74.995 Ft

Dali Zensor 7 szett
Akcis r: 339.990 Ft
Rgi r: 429.970 Ft

Mission MX-4 AKCIÓS SZETT (MHT)
r: 169.900 Ft

Samsung UE55ES6100W 3D Slim LED Smart tv
Akcis r: 449.990 Ft
Rgi r: 497.990 Ft

Panasonic TX-L55WT50 SmartViera 3D Full-HD LED TV
Akcis r: 599.990 Ft
Rgi r: 899.990 Ft

Panasonic TX-L47DT50E SmartViera 3D Full-HD LED TV
Akcis r: 369.990 Ft
Rgi r: 519.990 Ft

Panasonic TX-L47ET50E SmartViera 3D Full-HD LED TV
Akcis r: 299.990 Ft
Rgi r: 419.990 Ft

Samsung UE55ES8000S 3D Slim LED Smart tv
Akcis r: 729.990 Ft
Rgi r: 819.990 Ft


159.990 Ft-tól


119.990 Ft-tól


33.900 Ft-tól


299.990 Ft-tól


2.100 Ft-tól


11.990 Ft-tól


3.990 Ft-tólTesztek/ Érdekességek
Televíziók

Ipari megjelenítők

TV Konzolok, Fali tartók, Állványok, Média bútorok

Házimozi

Kivetítők

DVD és Blu-ray készülékek

HiFi Sztereo készülékek

Mini Hifi

Hangfal, hangfalszett

Fejhallgató, fülhallgató

iPod/iPhone/iPad

Multimédia - Multi-Room rendszerek

Kábelek, kiegészítők, alkatrészek


Tesztek / Érdekességek

A Panasonic, a Samsung, a Sony és az XPAND 3D összefogása a „FULL HD 3D-szemüveg” kezdeményezésben
2011.Augusztus 22. 15:59


Négy vállalat dolgozik együtt a „Bluetooth®-képes RF” és „IR” technológiát alkalmazó fogyasztói aktív 3D-szemüveg közös engedélyeztetéséhez szükséges fejlesztéseken

2011. augusztus 8. — A mai napon a Panasonic Corporation, a Samsung Electronics Co., Ltd., a Sony Corporation és az X6D Limited (XPAND 3D) közösen jelentette be együttműködési szándékát a háromdimenziós fogyasztói aktív szemüvegek új technológiai szabványának kifejlesztésében, melynek a „Full HD 3D-szemüveg kezdeményezés” nevet adták.

Az új megállapodás értelmében a vállalatok együtt kívánnak dolgozni a rádiófrekvenciás (RF) rendszerű aktív 3D-szemüveg technológiájának kifejlesztésén és engedélyeztetésén, a fogyasztói aktív 3D-szemüvegek és az olyan háromdimenziós kijelzők, mint például a tévékészülékek, számítógép-monitorok, projektorok vagy az XPAND aktív rekeszes szemüveggel használható 3D-házimozik közötti RF-rendszerű protokollokat is beleértve.

Full HD 3D

A tervek szerint a szabványosítási folyamat több, az aktív 3D-szemüvegek és a 3D-kijelzők közötti infravörös (IR) rendszerű protokollra is kiterjed majd, felölelve a Panasonic és az XPAND 3D* által közösen kifejlesztett változatokat, valamint a Samsung és a Sony saját megoldásait. 

A ma bejelentett Full HD 3D-szemüveg kezdeményezés engedélyezésének várható időpontja – azaz 2011 szeptembere – után megkezdődhet az új szabvány szerinti 3D-szemüvegek kifejlesztése. Univerzális, az új IR/RF-protokollal készülő szemüveg 2012-ben kerül majd a boltokba, s a tervek szerint visszafelé a 2011-es 3D-televíziókkal lesz kompatibilis. 

A kezdeményezés révén a négy vállalat széles körben kívánja bevezetni az aktív 3D-szemüveget a piacra. Mai bejelentésük a világ vezető 3D-gyártóinak és technológiai szolgáltatóinak egyedülálló együttműködési mérföldköve – a fogyasztók javára. Az aktív 3D-technológiát alkalmazó szemüveg ugyanis lehetővé teszi, hogy a háromdimenziós Full HD képminőség mindkét szemhez külön-külön eljusson, míg a Bluetooth® technológia a nagyobb mozgásszabadságról gondoskodik.

„A Panasonic már jó ideje dolgozik a háromdimenziós szemüveg-technológiák standardizálásán, és márciusban sikerült az XPAND-del közösen engedélyeztetnünk az IR-rendszerű protokollokat, amelyek elkészítésében több vállalat is részt vett. Nagyon örülünk annak, hogy ez a legújabb együttműködés a korábbi koncepcióinkat is felhasználja majd az új szabványkészítési folyamat során – nyilatkozta Masayuki Kozuka, a Panasonic Corporation vállalati kutatási és fejlesztési részlege Média- és Tartalomszövetségi Hivatalának főigazgatója. – Reméljük, hogy ez a bővített kooperáció jelentősen hozzájárul majd a 3D-termékek fejlődésének felgyorsításához.” 

„A mai napon bejelentett együttműködés segít a Samsungnak abban, hogy az otthoni szórakozás és a fogyasztói elektronikai technológia folyamatos változásai közepette is betartsa a fogyasztói igények kielégítésére tett ígéretét – mondta Jurack Chae, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke. – A 3D-televíziózás piacán jelenleg az aktív 3D-technológia a legnépszerűbb megoldás a fogyasztók körében, amely az NPD Csoport szerint az idei év első felében az Egyesült Államokban 96%-os részesedést ért el 3D-televíziók piacán. A mostani Full HD 3D-szemüveg kezdeményezés révén a fogyasztók még jobban megismerhetik és könnyebben elfogadják majd azt a 3D-technológiát, amely a rendelkezésre álló legtisztább és legnagyobb térélményt nyújtó látványt kínálja: az aktív 3D-t.” 

„Azt várjuk ettől a kezdeményezéstől, hogy bizonyos alapvető iparági kérdések megoldása révén minden termékkategóriában jobb fogyasztói élményt eredményez majd. Meggyőződésünk szerint a teljes felbontású, 1080p képminőség mindkét szemhez történő eljuttatásának legjobb módja az aktív 3D-technológia” – fejtette ki véleményét Jun Yonemitsu, a Sony Corporation Home Entertainment Development részlegének helyettes vezérigazgatója.

Maria Costeira, az XPAND 3D vezérigazgatója pedig azt mondta: "Örülünk annak, hogy erőfeszítéseinkkel és technológiáinkkal mind az RF-, mind az IR-technológia területén hozzájárulhatunk a Panasonic-kal, a Sonyval és a Samsunggal a mai napon bejelentett Full HD 3D-szemüveg kezdeményezéshez. Ez az együttműködés megerősíti a fogyasztói elektronikai ipar elkötelezettségét a legkiválóbb minőségű 3D iránt, és egyszerű, de hatékony megoldást nyújt a fogyasztóknak, illetve a mozirajongóknak az eszközök összekapcsolt használatára”. 

A Bluetooth SIG szintén támogatja az iparág elmozdulását a Bluetooth technológia 3D-szemüvegben történő standard alkalmazása terén. 

„Ezek a piacvezető vállalatok azért fogtak össze, hogy jobb 3D-élmény biztosíthassanak a felhasználóknak. Így magától értetődő, hogy a Bluetooth technológia is fontos szerepet tölt be a megoldásban, nemcsak azért, mert használata általánosan elterjedt, hanem azért is, mert nagyobb szabadságot és kényelmet kínál – magyarázta Michael Foley, Ph.D., a Bluetooth SIG ügyvezető igazgatója. – Ráadásul, bár a mai bejelentés önmagában is várakozást keltő, ez még csak a kezdet: a Bluetooth technológia alkalmazása a 3D-szemüvegen kívül a sztereó térhangrendszer, a távvezérlő, és végül a nappali mindent összefogó médiaközpontja, a televízió esetében is ígéretes”. 

*A Panasonic és az XPAND által közösen kifejlesztett protokollok, melyekről 2011 márciusában adtak hírt, és amelyek kidolgozásában 8 további vállalat vett részt: a Changhong Electric Co., Ltd., a FUNAI Electric Co., Ltd., a Hisense Electric Co., Ltd., a Hitachi Consumer Electronics Co., Ltd., a Mitsubishi Electric Corporation, a Seiko Epson Corporation, a SIM2 Multimedia S.p.A. és a ViewSonic Corporation.
Név:


E-mail:Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Így elsõk között értesül aktuális akcióinkról, újdonságainkról, valamint olyan, exkluzív ajánlatainkról, melyek kizárólag hírlevél olvasóink részére készítettünk!


Csatlakozzon hozzánk
a Facebookon is!

Facebook