Sharp LC-70LE835E 3D QUATTRON LED TV
Akcis r: 1.099.990 Ft
Rgi r: 1.499.900 Ft

Dali Phantom H-80
r: 99.995 Ft

Dali Phantom E-80
r: 74.995 Ft

Dali Zensor 7 szett
Akcis r: 339.990 Ft
Rgi r: 429.970 Ft

Mission MX-4 AKCIÓS SZETT (MHT)
r: 169.900 Ft

Samsung UE55ES6100W 3D Slim LED Smart tv
Akcis r: 449.990 Ft
Rgi r: 497.990 Ft

Panasonic TX-L55WT50 SmartViera 3D Full-HD LED TV
Akcis r: 599.990 Ft
Rgi r: 899.990 Ft

Panasonic TX-L47DT50E SmartViera 3D Full-HD LED TV
Akcis r: 369.990 Ft
Rgi r: 519.990 Ft

Panasonic TX-L47ET50E SmartViera 3D Full-HD LED TV
Akcis r: 299.990 Ft
Rgi r: 419.990 Ft

Samsung UE55ES8000S 3D Slim LED Smart tv
Akcis r: 729.990 Ft
Rgi r: 819.990 Ft


159.990 Ft-tól


119.990 Ft-tól


33.900 Ft-tól


299.990 Ft-tól


2.100 Ft-tól


11.990 Ft-tól


3.990 Ft-tólTesztek/ Érdekességek
Televíziók

Ipari megjelenítők

TV Konzolok, Fali tartók, Állványok, Média bútorok

Házimozi

Kivetítők

DVD és Blu-ray készülékek

HiFi Sztereo készülékek

Mini Hifi

Hangfal, hangfalszett

Fejhallgató, fülhallgató

iPod/iPhone/iPad

Multimédia - Multi-Room rendszerek

Kábelek, kiegészítők, alkatrészek


Tesztek / Érdekességek

Első hallásra, gyors hangfalteszt a DALI HELICON 400 MK2-es hangfalakról.
2011.Március 11. 18:10


Meghallgattuk, és csak ámultunk teszt szobánk átalakult koncertteremmé! I. rész.Hát igen bevallom már vártuk, hogy élőben, testközelben velünk legyen egy nagyobb DALI hangfal. Bár a márka még nem túl ismert és kedvelt magyarországon, azonban a nemzetközi teszteredmények, a sok kapott elismerés nem lehet véletlen. A gyár egyébként nemrég ünnepelte 25. születésnapját!  Az eddigi tapasztalataink a kisebb DALI IKON hangfalakkal bizony erősen felcsigáztak.Első pillanatban látszott, hogy nem valami gagyi távolkeleti termék érkezett, a csomagolás mérete, minősége - és persze a jelentős súlya is arról tanúskodott, hogy ez bizony valami komoly darab! Külön figyelmesség, hogy a csomagolás mint egy szekrény nyílik ki, és nem kell bűvészmutatványokat végezni a hangfalak kicsomagolásakor! Ami már csak azért sem lenne egyszerű, mert a hangfalak elég nehézsúlyúak,  32 Kg / db.helicon400_inside.jpg

A csomagban a hangfalak finom textíl-zsákban voltak, és a tartozékok is külön kis dobozokban elegánsan becsomagolva vannak. Így a tüskék (és alátétek is hozzájuk, ha nem akarjuk a parkettát összekarcolni. Természetesen, nem hiányzik a hangfalak mellől az ujjnyomok eltávolítására szolgáló puha (cégjelzéses) törlőruha sem.Miután kibontottuk, meglepődtünk a bútorminőségű fényezésen, a gyönyörű valódi cseresznyefa szépségén. természetesen - mint ebben a kategóriában általában - ez a hangfalpár is magasfényű fényezést kapott. A fényezés minősége azonban még a legtöbb autó fényezését is felülmúlja!


Meglepő volt, hogy a hangfalakat gyárilag nem látták el összekötővel a csatlakozóknál, hanem azok külön csomagolva érkeztek, természetesen elsőrangú minőségő összekötőket csomagoltak hozzá! Vagyis úgy tűnik eleve abban gondolkodnak, hogy ebben a kategóriában úgyis bikábelezést használ majd a hallgató!


A csatlakozók is egészen más minőségnem tűnnek mint a DALI IKON hangfalak esetében, jóval robosztusabbak, és nagyobbak, pedig az IKON sem panaszkodhat a csatlakozók minőségére!


Az pedig külön öröm, hogy minden egyes hangfalon ott a gyári tesztelő aláírása! Hiszen ezeket a hangfalakat valóban dániában gyártják, és nem kínai termékek.


Első ránézésre megismerhető a DALI hangfalak speciális (fa rost anyagú) membránja. Ránézésre ugyanolyannak tűnik, mint a DALI IKON hangszórói, de közelebbről megvizsgálva látszik, hogy egészen más a membrán és a gumi anyaga  is!
Becipeltük, beállítottuk, majd megvártuk - picit türelmetlenül - hogy felmelegedjenek a hangfalak.

A tesztberendezéseink:


  • DENON PMA-2010AE Erősítő
  • DENON DCD-2010AE Cd lejátszó
  • Catharsis CE-SP-0350 Hangfalkábelek
  • Oxypure interconnect

A meghallgatásra szánt CD-k.

  • The DALI CD 1-2,
  • John Lee Hooker: Chill out (1995)
  • Norah Jones: The fall (2009)
  • Berlioz: Fantasztikus szimfónia (op.14) - Virgin Classics  - Royal Philharmonic Orchestra / Yehudi Menuhin / 1993 -as felvétel
  • Bethoven: 5. szimfónia (op. 67) Deutsche Grammaphon - Berliner Philharmoniker / Herbert von Karajan / 1963-as felvétel
  • Antonin Dvorzsak: 9. szimfónia (op.95) Philips (Decca) - Budapesti fesztiválzenekar / Fisher Iván - 2000-es felvétel SACD

Természetesen a már nagyon is jól ismert DALI CD-el kezdtük a meghallgatást. Mindezt úgy, hogy a hangfalak. most voltak először megszólaltatva miután elhagyták a gyárat. Tapasztalataink szerint a nyers bejáratlan hangfalak mindíg picit erőszakosak, nyersek, ércesek. színpadképük, terük picit zárt.

Volt meglepetés, mondhatni leesett az állunk a jól ismert (és nem mellesleg elképesztően jó minőségű) DALI teszt CD-k új dimenziókat kaptak. Olyasmit is hallottunk, amit eddig még nem! Pedig lassan mindegyikünk betéve tudja a DALI CD-k zeneszámait. (Tudni kell, aki nem ismeri a CD-ket, hogy a legtöbb felvétel koncertfelvétel a CD-ken.) Igen, éreztük a füstöt a jazzklubban, végre a dob ütött mint az életben. a tér pedig egészen fantasztikusan betölt. Szinte mindegy, hol ülünk, vagy állunk a bemutatóteremben. a térérzet mindíg megvan, érzem a zenét. Tudom, melyik muzsikus hol van a színpadon.  Én meg úgy kb a 3-5 sorban vagyok valahol.. Szóval tényleg, nagyon meglepődtünk.


Na de gondoltuk: persze, még jó, hogy  DALI CD-vel a DALI hangfalai jól szólnak! De nehogymá, majd meglátjuk mit szól valami máshoz, amit nem ők adtak ki. (Gyanúnk persze onnan ered, hogy láttunk már termékeket, melyeknek a demoi fantasztikusak voltak (TV, fénylépezőgép, erősítő, stb) Mert a gyár tudatosan optimalizálja a teszt kiadványait a berendezéseire.


Szóval akkor gyerünk, hallgassuk meg az öreget, Hookert. Jajj nagyon jó. elképesztő a hangja, ahogy énekel, ahogy az érzéseket adja át a hallgatónak. akkor is amikor egyedül egy szál gitárral, és akkor is amikor Santana-val zenél. Tulajdonképpen megint a zene ragadott magával, és elfelejtkeztünk arról, hogy mi tesztet készítünk éppen. Mert egyszerűen ahogy megszólal a DALI HELICON csak zene van már. 


Persze Jones kisasszonnyal is így jártunk..


A hangok a helyükön vannak, talán csak egyik tesztelő fülünk mondta, hogy picit még kemény a legmagasabb szekcióban. A mélyek nagyon jól megfogottak. És elképesztően gyors a hangfal. Így végre pont úgy szólt a lábdob, ahogy az az életben is.. :-)


De akkor jöjjenek a nehezebb falatok, lássuk mit is kezd ez a szűz hangfal egy szimfónikus zenével??
Folytatás  következik....


Név:


E-mail:Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Így elsõk között értesül aktuális akcióinkról, újdonságainkról, valamint olyan, exkluzív ajánlatainkról, melyek kizárólag hírlevél olvasóink részére készítettünk!


Csatlakozzon hozzánk
a Facebookon is!

Facebook